Η Συνταγή

α. Φάβα με κρεμμύδι:

500 γρ. φάβα
1 μέτριο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός 1 λεμονιού

Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό και την αφήνουμε 3 – 4 ώρες να φουσκώσει. Πετάμε το νερό αυτό και προσθέτουμε τόσο όσο να τη σκεπάζει. Την βάζουμε στη φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 4. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει πηχτός πολτός ανακατεύοντας ταχτικά με προσοχή γιατί όταν κοντεύει να βράσει πετάει. (Αν θέλουμε την περνάμε και από μύλο λαχανικών για να γίνει λεία). Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


β. Φάβα παντρεμένη:

1/2 κιλό φάβα
1 ολόκληρο κρεμμυδάκι
λίγο αλάτι
για το πάντρεμα:
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη σε λουρίδες
1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι

Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη φάβα σε 1 λίτρο νερό (περίπου 4 ποτήρια νερού) μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι και λίγο αλατάκι. Όταν χυλώσει καλά και φύγουν τα πολλά νερά, την αφήνετε να κρυώσει και την κάνετε ομοιογενή πολτό στο μίξερ. Ετοιμάζετε τα παντρολογήματα. Σ’ενα τηγανάκι ζεσταίνετε το λάδι και ψήνετε μέσα το κρεμμυδάκι και τα κομμάτια της ντομάτας. Αλατίζετε, και όπως είναι ζεστά, περιχύνετε με αυτό τη φάβα σας.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η Συνταγή

  1. Ekana ti «fava me kremmudi»xwris mouliasma k vghke nostimi!! xrhsimopoihsa fava viologiki»trofino», 2 euro peripou parakalw!! An exete to mikseraki pou einai sa mpastouni to vazete kateu8eian stin katsarola k ta poltopoiei ola!

  2. @ Ελένη, αχα! Αυτη τη φαβα δεν τη ξερω, θα την ψαξω. Σε ευχαριστωωωω (το εχω το μπαστουνι 😉 )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s